Хайд парк

 

Посланието на "Викът на украинската майка" се отнася не само до съдбата на украинците, а най-вече до нашата съдба. Но за разлика от украинската майка ние не крещим срещу съветската армия, а дори сме й признателни.

 

"Когато в Украйна някак не мога да се тръшкам прекалено много за някой най-обикновен житейски проблем..." - коментар от Николай Слатински

 

През февруари 2022 година в Украйна започна една нова ера - страната никога не е била толкова обединена. И Русия навлиза в нов период, но той далеч не е розов, смята Иван Преображенский.

 

Питам се - ако любимият му кремълски сатрап започне да нанася ядрени удари и пламне Трета световна война, България ще остане ли защитен, изолиран, самотен и благословен остров

Троцки казва: „Изселихме тези хора, защото нямаше повод да ги разстреляме, а да ги търпим беше непосилно!“ – Вили Лилков напомня за случилото се.

 

Писателят Захари Карабашлиев за поведението на Ганчовска - министър на външните работи

 

Исторически, политически и икономически - обвързаностите на България с Русия са от различен характер. Но може би войната в Украйна все пак ще им сложи край

 

Докато не е приключила тази война и дълго след това няма да е възможен диалог между путинофолитие и нормално мислещите и вярващите в демокрацията хора.

 

„Думите са като листата на дърветата – когато са много, плодовете са малко.”

Александър Поуп, английски поет, сатирик, роден на 21 май преди 334 години

Анкета

Подпишете се в подкрепа на украинския народ!

Путин е престъпник! - 89.2%

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

"Смъртта на Сталин" на Армандо Янучи (ревю)

И дано повече хора осъзнаят, че най-верният сателит на Русия - България, се е ръководила единствено по този модел.

Нагоре по обратния път 

 

Литературните умения на един професор по право

Гледайте “Второто освобождение”

 

Ние винаги на 1 февруари отбелязваме гибелта на жертвите на Народния съд и избиването на интелектуалния елит. Но всъщност чрез този филм ще разберете много по-страшното за бъдещето ни пречупване на българската нация - което виждаме и днес с реакциите на войната, с хилещите се емотикончета на снимките от Буча, в речника на водещите ни политици.

Автопортретът на Иван Добчев

 

Единайсет ескиза – така са наречени частите, на които е разделена книгата и всяка разказва етап от живота на режисьора