Безобразията в столичния Студентски град продължават. Поредната група студенти, настанена в непригодни за живеене общежития, разказа по Нова телевизия за безотговорността на университетските власти. 

В стаите на Софийския университет младежите нямат елементарни условия за живот. Затова са принудени да правят ремонти със собствени средства, което е изключително несправедливо. Навсякъде извън България ремонтите са за сметка на собствениците на общежитията и в когато се налага боядисване или ремонт, това става с техни средства и материали. 

Студенти разказаха, че са принудени да пропускат лекции, защото няма къде да живеят.

“Пропуснах седмица и половина. Първоначално не бях настанен от комисията. В последствие ме настаниха във Висшето транспортно училище. Условията там бяха ужасни и аз отказах да остана“, разказа Петър.

От Софийския университет лаконично признали, че проблем има, защото в момента три от блоковете на учебното заведение се ремонтирали и няма достатъчно място за всички. Въпъросът е защо се ремонтира след началото на учебната година и какво правиха университетските власти цяло лято.

„Религиите имат склонността да изчезват, когато късметът споходи човек.”

Реймон Кьоно, френски поет и писател, роден на 21 февруари преди 121 години

Анкета

Ще подарите ли книга за Коледа?

Да, както винаги - 80.8%
Да, за първи път - 0%
Не, предпочитам друго - 15.4%

Европейски дни на наследството: В историческите музеи в Плевен и Бяла Черква

Skif.bg горещо препоръчва за посещение и двете места

„Толкин” на Дом Карукоски (ревю)

 

Пиршество за почитателите на английското кино.

"Пътуване до Хавай" на Хесус дел Серо (ревю)

От същата "серия" е и "Пътуване с татко" (2016) на Анка Мируна Лазареску - отново за бягството отвъд Желязната завеса и за трагичните последици от връщането пак зад нея.

"Най-дългата нощ" - майсторска работа. И днес се гледа с удоволствие

 

Филм на Въло Радев от 1967 година, по сценарий на Веселин Бранев, оператор Борислав Пунчев, музика Симеон Пиронков

Задругата на Бялата богиня

 

Концерт на сър Брин Терфел, Мила Михова и Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров, Зала „България“, 28.І.2024 г. Сред присъстващите на концерта нямаше нито един глупак.

„Чист късмет“ – най-новият филм на Уди Алън

 

Филмът следва стъпките на „Престъпления и прегрешения“ (1989) и „Мач пойнт“ (2005) – и двата на ръба на романтичната комедия и криминалната драма